O KLUBU


Poštovani ljubitelji mora i ribolova - članovi kluba;
Sportski ribolovni klub "Arbun", Šibenik (Skraćeni naziv: SRK "Arbun Šibenik") sa sjedištem u Šibeniku kao najaktivniji sportski ribolovni klub u Šibeniku, osnovan je na osnivačkoj skupštini 06.03.2011. godine.

Tijekom svih ovih godina, okupljeni članovi bavili su se natjecateljskim ribolovom i u njemu često postizali zapažene rezultate, kako na županijskim, državnim i svjetskim natjecanjima bilo preko klupske ili nacionalne zastave. Članovi kroz udruženi oblik promoviraju sva dobra sportskog ribolova na jadranskom moru.

Sukladno zakonskim propisima SRK Arbun član je županijskog Saveza za sportski ribolov i Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru čiji je ugovorni ovlaštenik za prodaju godišnjih, dnevnih i višednevnih sportskih dozvola za ribolov na moru.

Nije naodmet napomenuti da kao društvo imamo čast uživati u ljepotama, što ribičkim, a prije svega prirodnim pa s toga aktivni članovi našeg društva pobornici su zaštite okoliša, te svojim radom i ponašanjem doprinose očuvanju i zaštite prirode nastojeći produbiti ekološku svijest ostalih pridruženih članova.

Mnogi ljudi pitaju se u čemu je draž tog športa i tu istu misao ne pronalaze dok i sami ne probaju. Ribolov je sklad i spoj užitka pa ne čudi podatak da većina ribolovaca odlazi u ribolov ne samo zbog ribe već zbog prirode i okruženja koji taj ribolov nudi.- Roge ribaru! -